søndag 5. juni 2011

Kribi.

“Mamma, hvor mange dager har vi ferie nå”, spurte Samuel Bischler på 5 år den første dagen i ferien. “Hundre dager”, svarte Sandra. “Kan vi være alle dagene i Kribi, spurte Samuel?”
Vi forstår godt ønsket etter å ha vært to dager på hotell Ilomaba i Kribi. Det var fantastisk å se havet. Høre dønningene som bryter mot standen, og kjenne den gode lukten av havluft. Hotellet ligger helt nede på den vakre sandstranden. Omgitt av palmetrær. En oase.
Hotellet kombinerer det beste av europeisk standard når det gjelder hotell-standard, estetikk og kjøkken med det beste av kamerunsk natur, blomster og trær, råvarer og kunst. Alt er vakkert og rent. Rommene er bygd som runde hytter i tradisjonell kamerunsk stil. Vakkert innredet med fliser på golvet, pene møbler, moderne aircondition og fint bad. Når du kommer inn for å legge deg om kvelden ligger det friske blomster på hodeputen og en liten lapp med ønske om ei god natt. Innetemperatur på 25 grader kjennes kaldt ut, men det er behagelig temperatur å sove i. Og så er det god seng med myggnetting. Riktig romantisk!
Hvert rom har navn etter treslag i regnskogen. Moabi het vår hytte. Omgivelsene omkring hyttene og restauranten er en vakker hage med kamerunske blomster og planter i alle farger. Et rolig sted med lyd av bølger som slår mot stranden og fuglesang.
Nede på stranden er det solsenger både i solen og under skyggefulle trær med madrasser. Tykke badehåndklær kunne vi ta med fra rommet. Betjeningen er vennlig og hjelpsomme. Temperaturen i vannet er deilig. Vi hadde ikke med termometer, men jeg tror den må ha vært minst 25 grader. Når du er ute i vannet føles det som om du kan være uti hele dagen. En frisk havbris gjør at varmen og luftfuktigheten likevel kjennes behagelig. Ute på det store havet ser du piroger, kanoer av uthulede trestammer som fiskerne bruker når de fisker med garn eller snøre eller kastenot. Det er utrolig at de kan bruke så små farkoster ute på det store havet. En lokal fisker fortalte at de dro ut flere båter i følge klokken ett om natten. De setter garnet, knyter det fast i båten og så legger de seg til å sove i båten. Mens de sover driver båten og garnet slik de har planlagt. Når dagen gryr drar de garna og kommer til land med fangsten.
Vi har spist deilig mat i restauranten. Lokale råvarer og førsteklasses fisk og skalldyr. Vi har spist godt til alle måltider, og drukket deilig sør-afrikansk vin. Går det an å ha det bedre? Også dette er Kamerun – havet, de vakre strendene, palmetrærne på den ene siden og den tropiske regnskogen på den andre. To døgn var vi der. Det meste av tiden tilbrakte vi i havet og på stranden og i restauranten. Onsdag 1. juni var en nydelig dag. Ikke regn og mye sol hele dagen. For første gang på disse månedene la vi oss i solen for å bli brune, og ble selvfølgelig solbrente begge to. (Men det var verdt det!)
Roen på stranden var akkurat det vi trengte. Vi har snakket om mennesker vi har møtt og alt vi har opplevd disse månedene i Kamerun. Vi trengte disse dagene til det. For vi har opplevd så mye.
Bilder:
Mange vakre synsinntrykk fra Kribi.


.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar