søndag 1. mai 2011

1.mai og fest for Magnus.

I dag er det 1.mai. Vi var innom på festplassen i byen og så litt på hvordan de firer arbeidets dag her i Kamerun. Det er ikke bare dagen i dag som er offentlig høytidsdag. Også dagen i morgen er fridag, slik at man virkelig kan feire i dag. Fagforeninger og foreninger har fått laget t-skjorter eller kjoler i anledning dagen, og som de bruker når de går i tog. Her på stasjonen er det tradisjon at vaktmennene og vedlikeholdsarbeiderne inviterer de norske til middag på internatet. Deilig kjøttsuppe med gode grønnsaker, og frisk frukt til dessert!
Vi benyttet dagen og anledningen til å invitere alle de norske til kake og kaffe hjemme hos oss for å feire at Magnus er født. Gro og Arnfinns 3.barn, og vårt 6.barnebarn blei født 2.påskedag kl. 9.30 i Bodø.
Svein stekte vafler, og jeg lagde tre improviserte kaker: Sjokoladekake, peanøtt/banankake og bløtkake med krem, og med navnet Magnus skrevet med sjokoladeskrift. Blomster til bordene er ikke vanskelig å finne her. Bilde av den fine gutten la vi som skrivebordsbakgrunn på pc-en og plasserte på kommoden slik at alle fikk se ham. Han er nydelig, og vi er takknemlige og glade!
Det var fullt hus i stua og på verandaen. 31 norske, 18 barn og 13 voksne inkludert oss to. Hyggelig for oss å få vise frem bildet av Magnus, og dele gleden med de norske her.  Et barn er et under og en vidunderlig gave! Vi gleder oss over de mulighetene som moderne teknologi gir oss til å se bilder og til å holde kontakt med familien i hjemme i Norge.




Legg merke til medaljongen med trommeslageren på kaka.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar