onsdag 18. mai 2011

Palmehagen

For noen år siden ble det plantet en palmehage ved Bibelskolen på Meng. Ideen var god. Elevene på skolen kunne arbeide i palmehagen og tjene til livets opphold for seg og sin familie. Når palmene vokser til, kan hver palme gi 10 store hoder med palmefrukt hvert år. Disse kan selges til selskaper som presser olje av fruktene.Hver palme kan gi frukt i 30 år. Palmehagen er på 20 mål og ca.1000 palmer har overlevd så langt. Når alle palmene bærer frukt, kan de kanskje gi en salmet inntekt på 100.000 kroner. Det er mye penger i Kamerun! Utfordringen er å få bukt med gresset mellom palmene. I tørketiden blir det høyt og tørt, og folk i landsbyen setter fyr på det. Dermed skades også palmene. Hvis palmehagen gjerdes inn, kan kyr eller sauer beite der og samtidig gjødsle jorden. Det er mange utfordringer for å få til et vellykket prosjekt. Men det er spennende at kirken nå prøver å finne lønnsomme prosjekter som kan være med å gi et økonomisk fundament for Bibelskolen. På sikt kan dette være med å gjøre dem mindre avhengige av økonomisk hjelp utenfra, og dermed mindre sårbare.




Det var vemodig å ta avskjed med studentene og lærerne på Bibelskolen. Etter morgenbønnen i kapelletpå fredag ble jeg grundig takket av rektor og av studentene. Jeg tror vi har fått minst like mye igjen som det vi har gitt dem. Vi har fått et rikere bilde av Guds rike, av den hellige og allmennlige kirke  og av de helliges samfunn. De er evangelister og katekister i små landsbyer i Kamerun. Vi arbeider i Rønvik menighet. Vi tjener den samme Herre, og vi går med det samme evangeliet om nåde og tilgivelse. På to uker er det knyttet bånd mellom oss, og vi vil bære Bibelskolen med oss i våre hjerter og i våre bønner..


Bildetekst:

På det øverste bildet er alle katekistene og alle evangelistene samlet sammen med lærerne. De to kvinnene på bildet er kona til rektor til venstre, og kona til en av lærerne midt på bildet.
På det nederste bildet er noen av katekist-konene sammen med to av lærer-konene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar