søndag 10. april 2011

Hjemme hos Pauline.

Pauline vasker hos oss to dager i uken. Hun er glad for den muligheten det gir henne til å tjene litt ekstra. Lørdag formiddag kom hun på besøk sammen med en av sønnene sine. Hun ville invitere oss hjem til seg på besøk. Pauline er enke og har 9 barn. Mannen hennes var katekist, men han døde for to år siden. Nå er hun alene om å forsørge den store familien. En av sønnene tar utdannelse i Maroua. Nå var han hjemme noen dager på besøk. Pauline ville at vi skulle møte hele familien før han måtte reise tilbake igjen til studiene sine. Vi ble enige om at vi skulle komme lørdag ettermiddag.
Pauline bor i bydelen Bourkina der vi pleier å gå til gudstjeneste. Den ligger ikke så langt fra misjonsstasjonen. Pauline sendte en av sønnene for at han skulle hjelpe oss å finne veien. Vi  parkerte langs den travle hovedgaten der alle de små salgsbodene og butikkene ligger på rekke og rad. Fotograf, frisør, bakeri, slakter - alt mulig i bittesmå butikker. Nesten alle husene har samme farge som jorda her- rødbrun, grå, lysebrun. I kvartalene på begge sider av hovedgaten er det små smug mellom husene. Litt tilbaketrukket fra hovedgaten, ikke langt fra kirken, lå huset hennes. Husene ligger tett i tett. På den ene siden av huset var hun i ferd med å bygge ny kjøkkenhytte. Den skulle ha to rom: Kjøkken og et ekstra soverom til de to største guttene.
Alle var på plass i stua når vi kom, unntatt Ruben. Han var og spilte fotball. Men han kom heldigvis før vi måtte dra slik at også han fikk være med på familiebildet. Stua i huset var lita, men hadde hjørnesofa, spisebord, salongbord, en skjenk med tre dører, en liten TV og bilder av far og alle i familien på veggen. De er en flott familie og en fin søskenflokk, tre søstre og seks brødre. Den yngste er bare 5-6 år. Pauline er en sterk og god mor. “Hun kjemper for oss så godt som hun kan”, sa en av sønnene. Og så ba Svein for hele familien- etter Paulines eget ønske. Om at det måtte gå godt med barnas skolegang og eksamener, og om at Pauline fortsatt kan finne arbeid slik at hun kan sørge for familien sin og hjelpe barna med skolepenger.
Vi skal sørge for at Pauline får en kopi av familiebildet på veggen i stua si.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar