fredag 15. april 2011

Påskemorgen.

I dag tidlig møttes vi igjen klokken 7.30 barn og voksne for å fortsette påskevandringen. Kristin var engel i hvite klær og med glitter i håret. Hun stod i døren til bønnehytta, som for anledningen var Jesu grav. Tre jenter som kom til graven og ble møtt av engelen som fortalte at Jesus var stått opp. På benken inne i bønnehytta lå de hvite klærne fint sammenbrettet.  Jentene kom og fortalte hva de hadde sett, og alle fulgte med dem bort til graven for å se. Deretter gikk vi i flokk og følge ned til den norske skolen mens vi sang “Han er oppstanden. Halleluja!” Vaktmannen fulgte med og spilte tromme. Vi avsluttet påskevandringen med den gamle påskehilsnen: “Kristus er oppstanden! Ja, han er sannelig oppstanden!”
Så ble det laget til påskelunsj på skolen for hele den norske kolonien. Deilig mat med nybakt brød og ferske horn, stekt kylling, egg i flere utgaver, ost (til og med brunost fra Norge), kjøttpålegg og leverpostei og mye annet godt. Jone var konferansier. De tre elevene i småskolen fortalte om den jødiske påskefeiringen. Vi sang de kjære norske påskesalmene – “Påskemorgen slukker sorgen”, “Deg være ære” og “På Golgata stod det et kors”- og jeg holdt andakt. Sølvi hadde laget et vakkert langbord med symbolene fra påskevandringen – palmegreiner ved inngangsdøren, rosenvann og olje som ble brukt ved salvingen av Jesu føtter, vaskevannsfat og håndduk fra fotvaskingen, kjeks og folleresaft fra nattverden, tornekronen fra langfredag og de hvite linklærne fra påskemorgen. Mange i den norske kolonien skal reise bort i påska. Dette ble en fin skoleavslutning og en god anledning til å ønske hverandre god påske.

1 kommentar:

  1. Hei! Det er veldig kjekt å lese og se bilder fra dagene deres i Kamerun : ) Og disse siste to dagene hørtes veldig fine ute med tanke på trosopplæring og barns deltakelse, spennende : )
    Ønsker dere en fortsatt god påskefeiring, klem Heidi

    SvarSlett