fredag 11. mars 2011

Eventyret er i gang.

Det er nesten for godt til å være sant. Men vi er altså landet i Kamerun. 6 1/2 time tok flyturen fra Brussel. Under innflyvningen kunne vi følge med på det frodige landskapet og se mennesker som arbeidet på jordene. Sølvi er strålende fornøyd med Brussel Airlines. Hun hadde bestilt glutenfri mat på forhånd, og konstaterte med glede at det var gjort klar mat også til henne.

I resepsjonen på hotellet møtte vi helt tilfeldig Sigfrid Huseby med barn og svigerbarn og barnebarn. Hun og Tore var misjonærer her på 1960-tallet. Deres datter Ragnhild er misjonær i Ngaoundere, og nå hadde hele storfamilien vært og besøkt dem. Det ble et rørende gjensyn i foayeen på hotellet! Sigrfrid husket at de hadde vært med å feiret min konfirmasjon i Ngaoundere i 1969. I deres følge var det også noen med cøliaki, og de kunne berolige Sølvi med at det gikk godt å leve med det i Ngaoundere.

Det var 31 grader da vi landet i Yaounde. Kontrasten fra Norge er stor. Da vi kjørte fra Lindeberg kl. 04.45 i dag tidlig var det mørkt, mye snø og mange minusgrader. Takk til John Arne og Mary for overnatting og for skyss til Gardermoen på et håpløst tidlig tidspunkt! Det er så rart å kjenne forskjellen etter bare noen timer i Kamerun: Jeg er god og varm på føttene! Det er som et eventyr at vi får lov til å oppleve dette. At vi er friske og glade, og at vi får lov til å oppleve dette sammen! Vi avsluttet denne første kvelden i Kamerun med en bedre middag i restauranten her på hotellet. Middag for to med ei flaske fransk rohn-vin og ei flaske vann: 120 kroner til sammen.

1 kommentar:

  1. Hei, kjære dere! Skriver inn en kommentar på vegne av flere, vi skjønte at man trenger en spesiell profil for å legge inn. Og det har jeg!

    Så fint å lese om de første inntrykkene deres! Vi leste høyt her i stua. Og vet dere hvem som var her i Breivikvn.? Selveste Johanna, Andrea, Gro og Arnfinn. Og alle oss! Vi spiste grøt sammen. Veldig koselig å være samlet og snakke om at dere var trygt framme. Vi gleder oss til å følge dere videre! Jeg legger meg til som "følger" av bloggen!

    SvarSlett