torsdag 31. mars 2011

Mester skredder.

På markedet og i butikker i byen er det mange vakre stoffer å få kjøpt. Og kontakter man en lokal skredder, kan man få sydd klær på kort tid for en billig penge. Skredderen kommer innom her vi bor og tar mål. Har du et plagg du trives med kan han bruke det som mønster. Svein bestilte full fulani-bekledning. Sid kjortel og lange bukser. Dessuten 3 skjorter i det som de her kaller “fransk” stil. Kjortelen var litt trang i halsen ved første forsøk. Derfor måtte broderiet i halsåpningen tas opp. Men skredderen rettet det opp. Så nå har Svein en grei garderobe. Jeg sendte med han en kjole som jeg liker godt. Ba han om å gjøre den nesten fotsid. Og i dag kom resultatet. Han kom på moped med sekk på ryggen med de ferdige plaggene. Alt var kjempefint. Kjolen satt som et skudd, og er fargerik og fin. Vi måtte ut og spasere i ettermiddagssola for å vise oss fram.
På vår vanding møtte vi Solbjørg Pilskog. Hun er 80 år og har vært misjonær her i mange år. Fortsatt bor hun halve året i Gadjiwan. Hun er kommet hit til Ngaoundere til misjonærmøtet som begynner fredag. Hun ble kjempeglad for å treffe igjen. Hun var sammen med Sveins foreldre på språkstudium i Paris i 1961. Og de reiste sammen med henne til Kamerun til andre periode tre uker med båt. Jeg møtte henne i Oslo en gang i 1977 da vi var nygifte og vi ventet Knut.
Planer framover
Etter en samtale med Erik Bischler mandag kveld begynner programmet vårt framover å ta form. Først er det det årlige Misjonærmøtet, som før het Misjonærkonferansen. Det starter fredag 1.4. Da skal vi ut å spise middag på restaurant i byen. Lørdag er det sosialt med utflukt til innsjøen Ballang, ca. en halvtime med bil. Tirsdag 5.4. skal vi være med på en spennende fagdag om Afrikansk spiritualitet. Foredragsholderen heter Joseph Ngah. Han har i mange år undervist på det teologiske instituttet i Meiganga. Svein leser nå en bok han har skrevet om dette temaet. Tirsdag kveld skal vi ha Blix-kveld her for de norske, både barn og voksne.
Vi er også blitt enige om å knytte oss opp til menigheten i Bourkina for studiearbeidet vårt. Svein har hatt samtale med den ansvarlige presten i dag. Vi skal være med på noen gudstjenester der før påske. Og så skal vi følge nøye med i gudstjenestefeiringen der fra Palmesøndag til Påskedag.
Etter påske skal vi ha to undervisningsuker på Bibelskolen på Meng. Vi har hatt kontakt med rektor på skolen. Undervisningen skal vi legge opp rundt Luthers lille katekisme (troslære). Vi skal arbeide med noen NT-tekster som er relevante, og litt med gudstjenestens teologi. Det er vel 4 timers kjøring til Tibati og Meng på delvis dårlige veier. Folk har advart oss. Vi skal kjøre forsiktig. Emilienne har lovet å sende med oss mat til ukene på Meng. Det bor ingen norske misjonærer der nå, og det er nok en enklere standart der enn det vi har her. Der er det ikke innlagt vann.
Uken mellom de to på Bibelskolen er Svein invitert til Kirkemøtet her som skal være i Betare Oya, sør for Meiganga. Og så har vi lyst å prøve å lure inn et par dager før påske til nasjonalparken i BobaNdjida, noen timers biltur nordover. De norske misjonærene skryter veldig av det. Vi må nesten benytte sjansen når muligheten er der.
Uken rundt 17. mai prøver vi å være her i Ngaoundere sammen med de norske. 20. mai er Kameruns nasjonaldag. Den vil vi gjerne oppleve her i byen. Trolig reiser vi fra Ngaoundere 30. mai. Vi prøver å dra et par dager til kysten, til Kribi, for å slappe av og bearbeide inntrykk og opplevelser før vi reiser hjem. Flyet går fra Yaounde 3.juni om natten.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar